TemplariusCy
Red Card 7/9/09
|
 |
Date Posted:
May/18/2009 8:30 PM
|
|
Χριστόφιας: Με προειδοποίησε ο Βγενόπουλος
Ημερομηνία Δημοσίευσης: 18/05/2009 19:52:09
Σε παραδοχή ότι ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Marfin, Ανδρέας Βγενόπουλος, τον είχε προειδοποιήσει για την πιθανότητα αποχώρησης του ομίλου από την Κύπρο, όταν είχαν βρεθεί τον Μάρτιο, προέβηκε σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας. Μιλώντας σήμερα στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων και απαντώντας σε ερώτηση της StockWatch, ο κ. Χριστόφιας αποκάλυψε ότι «βεβαίως» τον είχε προειδοποιήσει ο κ. Βγενόπουλος για ένα τέτοιο ενδεχόμενο κατά την συνάντηση τους πριν μερικούς μήνες. Ωστόσο, σημείωσε, «δεν μπορώ να υποχρεώνω τον οποιοδήποτε οικονομικό παράγοντα να κάνει εκείνο που νομίζω εγώ ότι είναι σωστό».
«Όσον μου επιτρέπουν οι αρμοδιότητες μου χωρίς να παρεμβαίνω προσπάθησα να αποτραπεί αυτή η απόφαση», είπε ο κ. Χριστόφιας. «Από εδώ και πέρα, που φταίει η κυβέρνηση;» διερωτήθηκε.
Απορρίπτοντας με έντονο τρόπο ότι ευθύνεται η κυβέρνηση για ότι συμβαίνει στην Marfin Laiki, σημείωσε ότι για το ρυθμιστικό πλαίσιο, το οποίο επικαλέστηκε η Marfin για την αποχώρηση της, έχει ευθύνη η Κεντρική Τράπεζα.
«Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του λαού το λαό», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος, μιλώντας με έντονο ύφος.
«Η κυβέρνηση δεν φέρει καμία, μα καμία απολύτως ευθύνη για το τι συμβαίνει στη Marfin Laiki».
Παραπέμποντας στην Κεντρική Τράπεζα και στις εποπτικές αρχές τόνισε η εφαρμογή του ρυθμιστικού πλαισίου είναι ευθύνη της ΚΤ και των διαφόρων εποπτικών ιδρυμάτων.
Κληθείς να απαντήσει εάν θα καταβληθούν περεταίρω προσπάθειες για να ανατραπεί η απόφαση, ξεκαθάρισε ότι από δική του πλευρά δεν μπορεί να κάνει οτιδήποτε παραπέμποντας στο διοικητή της ΚΤ. Τόνισε ότι το σύνταγμα δεν του επιτρέπει να παρεμβαίνει σε αποφάσεις της ΚΤ.
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κάλεσε καταλήγοντας τα κόμματα να σεβαστούν και αυτά το σύνταγμα.
-------------------------
xak..xak..xak!!!
|
|